Студенти та викладачі Коломийського навчально-наукового інституту взяли участь в тихій акції «Ангели пам’яті»

20 лютого, в десяту річницю вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, студенти та викладачі Коломийського навчально-наукового інституту взяли участь в тихій акції «Ангели пам’яті», яка ініційована відомою культурною діячкою Анжелікою Рудницькою. Тиха акція відбулася в Музеї писанкового розпису. Напередодні акції на запрошення завідувачки Музею Оксани Ясінської студенти Коломийського навчально-наукового інституту спеціальностей «Середня освіта (українська мова і література)», «Початкова освіта», «Середня освіта (фізична культура)» створювали фігури ангелів, вирізаючи їх з білого паперу. А 20 січня спільно з музейними працівниками, студентами коледжів та учнями коломийських ліцеїв, педагогами та науковцями розвішували фігурки ангелів на деревах та будівлях, таким чином згадуючи всіх, хто віддав своє життя за Україну.

Заступниця директора, доцентка кафедри філології Коломийського інституту Галина Волощук зазначила: «В Україні за європейські цінності воює і гине цвіт нації – молодь. Починаючи з 2014 року, українські студенти є першими у лавах боротьби за незалежну і гідну Україну. Щороку українці у всьому світі створюють тисячі ангелів із білого паперу, які символізують загиблих за Україну і нашу спільну пам’ять про невинних жертв, а ще віру в перемогу світла над темрявою. Хай пам’ять про невинно вбитих гуртує нас, живих українців! Дякуємо всім, хто бере участь в акції!».

Завідувачка Музею Оксана Ясінська каже: «Подвиг Небесної Сотні визначив для України єдино можливе майбутнє – шлях незалежної демократичної європейської держави. Сьогодні цей шлях продовжують героїчно виборювати бійці Збройних Сил України».

Під час акції студенти 1, 2 та 3 курсів спеціальності «Середня освіта (українська мова і література)» Вікторія Бойко, Марія Дутчак, Ольга Костюк, Марія Мельник, Вікторія Мотрук, Вікторія Петрук, Христина Тимків зацитували вірші про Україну, Героїв Небесної Сотні, війну і перемогу. У заході взяли участь директор Коломийського навчально-наукового інституту Юрій Плекан, заступниця директора Ольга Слипанюк, завідувачка кафедри педагогіки і психології Оксана Поясик, студенти та викладачі Коломийського інституту та Коломийського педагогічного коледжу, представники Центру позашкільної освіти та Благодійного товариства підтримки осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Крокус».

Духовний наставник молоді отець Володимир Гуменюк прочитав молитву за героями, котрі поклали життя за Батьківщину.