Співпраця кафедри філології Коломийського навчально-наукового інституту з Музеєм Марійки Підгірянки

У музеї Марійки Підгірянки в Білих Ославах відбулося виїзне засідання кафедри філології Коломийського навчально-наукового інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.
Микола Васильчук, завідувач кафедри, кандидат філологічних наук, доцент, член Національної спілки письменників України, лауреат премії імені Марійки Підгірянки, представив своїх колег. Доктора філологічних наук, професора Олександра Солецького з факультету філології ПНУ, доцентів кафедри філології Галину Волощук, Ольгу Русакову, Євгена Лепьохіна.
Після екскурсії експозицією університетські науковці, за участю завідувача музею, обговорили використання потенціалу місцевих музеїв у сучасному регіонально орієнтованому освітньому процесі (в умовах конкуренції освітніх програм іде пошук чогось особливого, ексклюзивного, чим можна зацікавити студентів). Домовлено про подальшу співпрацю, намічено низку спільних заходів.
Микола Васильчук зазначив: «Здавна знайомий з діяльності Музею Марійки Підгірянки в Білих Ославах. Ціную все, що тут зроблено. Особлива подяка завідувачеві Василеві Левицькому за подвижницьку, самовіддану працю задля забезпечення життєдіяльності цього музею, розшуку і публікації творчої спадщини Марійки Підгірянки. Приємно, що громада усвідомлює цінність музею не лише для себе, але й для ширшого загалу. Визнання і повага інших розпочинається з нас самих, з любові до свого, рідного».
Науковці подарували для музею власні книги, які стосуються українського літературного процесу ХІХ і ХХ століть.