Конкурс на найкращий відеоролик університету!

Запрошуємо до участі максимальну кількість творчих студентів та їх викладачів. Адже нині є чимало нескладних, але дуже цікавих інформаційних технологій для створення якісного власного відеопродукту і просування реклами освітніх послуг нашого університету.

Мета конкурсу – створення молоддю кращих зразків реклами свого факультету, інституту, освітньої програми чи спеціальності та проведення університетом на їх основі широкої промоційної кампанії  у соцмережах та телебаченні.

Керівництво конкурсом здійснює Організаційний комітет на чолі з ректором. У складі Оргкомітету – фахівці з комунікаційних технологій, представники студентського сенату та студентського профкому, професори та викладачі, психологи, працівники університету, які залучені до створення медійної продукції.

Номінації конкурсу

а) відеоролик:
– про освітню програму;
– про спеціальність;
– про факультет, інститут, коледж;
– про унікальний університетський проєкт;
– про університет.
б) додатково до ролика додається плакат, картинка, банер чи інший варіант реклами освітньої програми, факультету, інституту, коледжу та університету для розміщення на сайті та в соціальних мережах університету в якості інформаційного супроводу ролика, зокрема: знак / логотип бренду факультету та його шрифтове зображення (кирилиця / латиниця); слоган ‒ мінімум три варіанти.

Участь у конкурсі

У Конкурсі можуть брати участь викладачі, здобувачі освіти університету в якості окремих авторів, так і у складі авторських колективів. Участь у Конкурсі є безкоштовною. Спілкування з учасниками Конкурсу відбувається за допомогою електронної пошти Оргкомітету (competition@pnu.edu.ua). Від одного учасника (групи) на конкурс приймається одна робота. Кращі конкурсні роботи Оргкомітет розміщує на сайті університету, а роботи-переможці ‒ у мас-медіа (в цілях «просування» авторів, відповідних кафедр, факультетів, коледжу та університету загалом).

Умови конкурсу

Конкурсні роботи направляються до Оргкомітету Конкурсу шляхом заповнення google-форми: http://bit.ly/3WVrck2 в терміни, визначені Оргкомітетом поточного календарного року.
У заявці вказується:
– тема;
– номінація;
– відомості про те, чи поширювався конкурсний матеріал в ЗМІ або
соцмережах;
– розписка автора або групи авторів про те, що він (вони) є автором
(авторами) і його (їх) право(-а) не порушені та не обмежені;
– прізвище, ім’я, по батькові учасника Конкурсу (керівника колективу);
– електронна адреса;
– контактний телефон.

У заявці обов’язково вказується, що правовласники матеріалів, надісланих на Конкурс, не заперечують проти їх розміщення в мережі Інтернет, використання в телепередачах і на зовнішніх рекламних носіях, а також публікацій або згадки в засобах масової інформації.

5.2. Представляючи ролик, а також як невід’ємну його частину логотип і слоган на Конкурс, учасник повинен враховувати, що вони:
– мають відповідати вимогам до рекламної продукції;
– мати позитивний, життєстверджуючий характер;
– зміст ролика, його сюжет, дії персонажів не повинні суперечити чинному законодавству України;
– у ролику повинні бути відсутні неетичні матеріали, а також недостовірні відомості;
– текст рекламного ролика повинен бути коротким, лаконічним, оригінальним;
– рекламне звернення повинно мати емоційну насиченість, створювану кольором, світлом й іншими графічними елементами.

5.3. Висунутий на Конкурс ролик за хронометражем повинен бути не більше 90 секунд, субтитри українською мовою.

5.3. Кожен ролик подається окремо з обкладинкою (логотипом) в електронному вигляді у графічному форматі для публікації в каталозі, на вебресурсі та інформаційного супроводу.

5.4 Логотип бренду має бути привабливим, оригінальним, простим у сприйнятті і для відтворення, інформативним, таким, що запам’ятовується, викликає довіру і спонукає до дій.

Технічні вимоги до обкладинки (логотипу):
– графічний файл зображення не менше 500х500 пікселів, розміром не більше 300 кб;
– текст, ілюстрація логотипу на двох мовах (українською і англійською).

5.5. Слоган (девіз), який є частиною обкладинки (логотипу) має відповідати таким вимогам:
– лаконічність, чіткість;
– повинен відображати суть професійної діяльності випускника, розкривати її головні конкурентні переваги;
– повинен бути легким у читанні, не містити важких для вимови слів і абревіатур;
– не можна використовувати слоган, який є або був комерційним, отримав права на ототожнення його з комерційним брендом, послугою або товаром.

5.6. Для створення якісного продукту рекомендовано залучити студентів ОР магістр спеціальностей 022 Дизайн Навчально-наукового Інституту мистецтв, 061 Журналістика Факультету філології, 075 Маркетинг
Економічного факультету.

Більше можна дізнатися у положенні про конкурс серед здобувачів освіти на кращий рекламний ролик.

Наказ №151 від 17.03.2023