Зустріч з письменниками Оленою Рижко та Сергієм Гридіним

У Музеї писанкового розпису  відбулася творча зустріч з письменниками Оленою Рижко (м. Київ) та Сергієм Гридіним (м. Рівне), яку організували викладачі кафедри філології Коломийського навчально-наукового інституту в рамках загальноміського фестивалю «Книга відкриває світ».  Автори презентували коломиянам понад десять видань для підлітків, які вийшли у Видавничому центрі «Академія».

Член Національної спілки письменників України, кандидат філологічних наук, доцент, доктор наук із соціальних комунікацій Олена Рижко представила студентській та учнівській молоді   нові повісті «Знає тільки Мару», «Король Даркнету» і «Дівчина з міста» – твори, які наповнені  цікавими й романтичними пригодами.

Сергій Гридін, фаховий економіст, автор книг, одна з яких увійшла до списку премії «Книга року ВВС-2012» та переможець літературних конкурсів, презентував книжки «Незрозумілі», «Не-ангел» і «Сапери». У творах письменник торкається не тільки «дражливих» тем, які цікавлять підлітків, їхніх стосунків з батьками, а  й  пише про випробування війною, в якій брав участь як командир саперного взводу.  Книжки цих авторів мають широку читацьку аудиторію. Читають їх і в Коломиї,  підтвердженням чого були відгуки підлітків про презентовані книжки. Чималу роль у заохоченні до читання відіграють і подібні зустрічі, які цікаво й професійно проводять літературознавці. Доцент кафедри філології та методики початкової освіти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Тетяна Качак  і викладачка Коломийського навчально-наукового інституту Галина Волощук  невимушено й дружньо спілкувалися з авторами, школярами, студентами й пластунами, які активно долучалися до діалогу, ставили чимало запитань. Завершилася зустріч автограф-сесією.

                                           Директор Музею писанкового розпису Оксана Ясінська